Skip to main content
Welkom bij Kop van Zuid fysio

Masterprincipe

Sportfysiotherapeuten hebben een master gehaald en zijn Master of Science ( MSc). Dit houdt in dat de universitaire studie sportfysiotherapie na 4 jaar succesvol is afgerond.

De Masters in Sports werken volgens het evidence based practice principe: 3 kernwaarden die centraal staan in het behandel proces:

  • Wensen van de patiënt
  • wetenschappelijke bevindingen
  • klinische expertise.

Het masterprincipe betekent continu streven naar de hoogst haalbare kwaliteit binnen een behandeling door: nauwlettend de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen volgen, op waarde schatten en toepassen in behandeltrajecten. Maar ook het volgen van cursussen, symposia en congressen. 

Met de volgende facetten werken wij gestructureerd aan een oplossing van het gezondheidsprobleem of een optimale sportperformance:

Testen

Door goed in beeld te brengen wat de basis fysieke eigenschappen zijn en waar de beperkingen liggen,  weten wij  precies waar er aan gewerkt moet worden.

Maar ook longinhoud en bewegingsanalyses, zoals hardloopanalyse en  spronghoogte brengen wij in kaart.

Trainen

Functioneel trainen onder begeleiding om zo je doelen te halen en toch je lichamelijke klachten in de gaten te houden en te ontzien. Met een trainer of sportfysiotherapeut.

Therapie

Fysiotherapie met de therapeuten van Kop van Zuid Fysio of specialistische sportfysiotherapie met Masters in Sports fysiotherapie.

Voorlichting

De therapie en training werkt pas echt als je weet hoe het in elkaar zit en wat je zelf het beste kunt doen om het op te lossen of voor de toekomst te voorkomen.

Bij je afspraak leggen wij al zoveel mogelijk uit en online zullen wij meer achtergrondinformatie plaatsen over hoe het lichaam werkt, verschillende blessures, oefeningen en tips & tricks.

En sportspecifiek hoe je bijvoorbeeld  het meest efficient traint en herstelt.