Kop van Zuid Fysio
Laan op Zuid 65
3072 DB Rotterdam

T. 010 25 40 314
E. info@kopvanzuidfysio.nl

In 2014 zijn Bo en Alex de praktijk gestart in de nieuwe vestiging van Anytime fitness. De twee oud klasgenoten en tevens oud collega’s zijn twee totaal verschillende karakters, maar toch proberen ze elkaar zo goed mogelijk aan te vullen en zoveel mogelijk van elkaar te leren. Vanwege de groeiende agenda’s en de meerwaarde van een vrouwelijke therapeut is sinds kort onze nieuwe vrouwelijke collega Phil aan het team toegevoegd. Iedere woensdag is ze als fysiotherapeut bij ons aan het werk.

We zijn een gezellig en loyaal team wat een passie voor het vak deelt en gaat voor een professionele aanpak met een persoonlijke touch.


Bo Koopmanschap Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alex

Sinds ik als 4jarige op judo ben gegaan, staat mijn leven in het teken van sporten. Deels door de judo. (wedstrijden, lesgeven, coachen, etc.). En verder werd mijn vrije tijd zeer regelmatig opgevuld met voetballen, hardlopen en fitness. Dus mijn lichamelijke fitheid was altijd heel erg belangrijk voor mij, maar onvermijdelijk ben ik toch tegen meerdere blessures opgelopen. In deze situaties begon mijn interesse voor het lichamelijk herstel.

Lees meer...

Zo ontstond ook een belangrijke motivatie om fysiotherapeut te worden en logischerwijs vervolgens Master Sportfysiotherapeut.

Dit betekent niet dat ik alleen maar geïnteresseerd ben in sporters, want ook bij de patiënten die weinig affiniteit hebben met sporten, kan ik prima ‘mijn ei kwijt’. In de fysiotherapie streef ik naar een combinatie van klassieke technieken i.c.m. een actieve functionele aanpak. Je hebt immers een stevige basis nodig voordat je verder kunt bouwen, maar alles moet wel in het teken staan van het uiteindelijke doel. Dus niet sporten om het sporten of te wel oefeningen doen om het oefeningen doen, maar alles wat we doen, doen we alleen met een onderbouwing en een doel. En het liefst met plezier hierbij.

Voor iedere situatie kijk ik niet alleen direct klacht gerelateerd, maar ook naar de sporttechniek, trainingsvormen, trainingsritme, voeding, rust/herstel en psychologische aspecten, want deze spelen allen een belangrijke rol. Dus het is het totaal plaatje wat telt.

De belangrijkste gedachte is: ‘de therapie aanpassen aan de patiënt en niet andersom’ dus alles in overleg met de patiënt. En uiteindelijk als we klaar zijn, loopt de patiënt zo onafhankelijk mogelijk naar buiten.

Alex Vos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alex

Van kinds af aan is sport een groot deel van mijn leven. Verschillende sporten wekte mijn interesse maar de belangrijkste sporten die ik beoefen vanaf jongs af aan zijn tennis (vanaf 6 jaar tot heden) en freestyle snowboarden (vanaf 12 jaar tot heden).

Lees meer...

Fysiotherapeutisch staat bij mij de hulpvraag van de patiënt centraal. Om het doel van de patiënt te behalen gebruik ik een combinatie van klassieke technieken en functionele oefentherapie, maar ook andere moderne technieken zoals Medical Taping Concept. Daarbij wegen persoonlijke factoren voor een groot deel mee met het maken van een behandelplan op maat. Mijn visie op de fysiotherapie is om niet alleen de blessure te behandelen maar de patiënt. Als fysiotherapeut sta ik achter een actieve levensstijl. Het is leuk om sporters te behandelen die een bepaald doel hebben, maar ik zie ook uitdaging in het helpen van mensen van passieve naar actieve levensstijl.

Naast mijn werk op Kop van Zuid Fysio ben ik als vrijwillig fysiotherapeut actief bij RoPaRun team 247 Tref en Co. Het is geweldig om de lopers, fietsers en andere teamleden te helpen om zonder ernstige blessures van Parijs naar Rotterdam te komen.

Phil Puts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben geboren en getogen in Weert (Limburg) en werk sinds 25 mei 2016 iedere woensdag voor Kop van Zuid Fysio. In januari 2016 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Avans-deeltijdopleidingen ben zeer enthousiast over mijn nieuwe beroep.

Lees meer...

Aangezien mijn vriend in 2014 een baan kreeg in Delft, zijn we verhuisd naar Zuid-Holland.

In Weert heb ik tien jaar mijn eigen dansschool gerund waar ik voornamelijk lesgaf in stijldansen, hiphop en zumba. Daarnaast heb ik nog in vele andere stijlen lesgegeven (van rolstoeldansen tot rock 'n roll en van twee- tot negentigjarigen) en ben ik vele malen jurylid, organisatrice en presentatrice geweest voor zowel landelijke als regionale danswedstrijden. 

Binnen de fysiotherapie wil ik nog veel cursussen volgen in zowel hands-on als hands-off technieken en over een paar jaar ga ik zeker nog een Master-opleiding volgen.

anytimefitnesstrefencokngfprestum80momentcatcher80interweave80marathon